SWE – TechDays 2012 – Dag två

Post in Swedish about TechDays 2012.

Torsdagen började med 90 minuter färdigställande av presentation. Med en tvåmånaders bebis hemma känns det som att tiden inte riktigt räcker till hur man än beter sig, och dom två äldsta killarna vill ju fortfarande hänga också… Så jag gick upp vid 06:15 för att hinna klart och få in dom “berömda” filmerna i presentationen.

Sen käkade jag frukost med Johan Normén och Björn Axell och pratade om vad som skulle hända under dagen, vissa hade hängt bra länge på festen så det var lite seg stämning vid vissa bord. Björn hade också preppat sin session och var taggad.

Mina kollegor Mathias och Magnus från Transcendent Group var också laddade inför sin session http://www.techdays.se/sessioner#/sessions/7535 som handlade om Visual Studio 11.

Hasain Alshakarti berättade om säkerheten i Windows 8 på sin session http://www.techdays.se/sessioner#/sessions/6305.

Björn Axell gick loss på Windows Intune version 3, bara några dagar efter att produkten släppts i beta på sessionen http://www.techdays.se/sessioner#/sessions/6859.

Under TechDays fick jag tillfälle att leka med plattor från både Asus och Samsung, jag tror starkt på Windows 8 som OS om man får ordning på applikationer och Metro-gränssnittet. I dagsläget är det väldigt blandat och när man hamnar i desktop-läge är det ganska klurigt att använda operativet, särskilt om man har glömt sin penna på något fiffigt ställe. Asus platta hade dubbla USB-portar, men Samsungs platta kändes enklare att hålla i och var lite tystare. Återkommer med separat post om både hårdvara och OS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *